Sveskeblommer i sukkerlage













Sveskeblommer i sukkerlage

Ingredienser:
2 kg sveskeblommer
1½ kg sukker
1 tsk. syltepulver

konserveringsmiddel til at skylle glassene med

Du gør sådan:
Vask blommerne og halver dem. Fjern stenen.
Blommerne lægges lagvis med sukkeret i en stor gryde. Du kan sagtens lade det stå til næste dag, så det ”safter”.
Når alt sukkeret er smeltet, skal det koge ved meget svag varme i 20 min. evt. skum fjernes. Syltepulveret blandes med 1 spsk. sukker og tilsættes.
Renvaskede glas skoldes og skylles med konserveringsmiddel. Syltetøjet hældes i, og rene låg sættes på.

Forslag:
Lækkert med en spsk. på en portion ymer.
Kan også bruges som tilbehør til ”Risengrødskage fra Sverige” (se opskrift på denne under desserter).



1 kommentar til “Sveskeblommer i sukkerlage”

  1. knud jensen siger:

    Jeg ved ikke lige hvilke sveskeblommer I gør brug af – men at småkoge dem i 20 min. er efter min mening for lang tid. Syv-otte minutter, til de er gennemvarme er nok.