Sveskeblommer syltet med appelsiner og likør
Ingredienser:
1 kg sveskeblommer
6 usprøjtede appelsiner
1 kg sukker
½ dl orangelikør
syltepulver
konserveringsmiddel til at skylle glassene med
Du gør sådan:
De vaskede blommer halveres og udstenes.
Appelsinerne vaskes, og skrællen rives med en julienne-kniv. Appelsinerne deles i otte både, som fileres (så den hvide skræl fjernes). Er der kerner, fjernes også disse. Appelsinstykkerne skæres i små stykker. Saften, appelsinstykkerne, de tynde skræller og blommerne kommes i en gryde og koges møre under låg sammen med sukkeret i 30 minutter. Evt. skum fjernes. Syltepulveret blandes med 1 spsk. sukker og tilsættes. Lad det afkøle ca. 5 minutter, inden du rører likøren i.
Renvaskede glas skoldes og skylles med konserveringsmiddel. Syltetøjet hældes i, og rene låg sættes på.
Forslag:
Lækkert med en spsk. på en portion ymer.
Kan også bruges som tilbehør til små lækre klatkager, som er lavet af en rest risengrød.