Syltede Jostabær













Syltede Jostabær

Ingredienser:
1 kg. Jostabær
2½ dl. vand
saft af en citron
saft af 1 appelsin
1 kg. Sukker
1 dl. rom

geléringsmiddel (Marmelit)
konserveringsvæske (Atamon)

Sådan gør du:
Start med at vaske og skolde glassene – gerne små størrelser.
Jostabær koges over svag varme med vand og saft i 10 minutter.
Tag 2 dl. sukker fra – tilsæt resten sammen med rom. – dette småkoger 2 minutter.
Udrør geléringsmiddel (rød Marmelit = 2 tsk.) med de 2 dl sukker og tilsæt, (følg brugsanvisningen på posen).
Glassene skylles nu i Atamon og fyldes med de syltede Jostabær.

Forslag:
1: du kan bruge solbær i stedet for Jostabær.
2: meget lækkert til æbleskiver.
3: perfekt til pandekager.
4: rigtig godt til friturestegt camembert.

Viden:
Bærret Josta er en krydsning mellem solbær og stikkelsbær. Den oprindelige frugt blev gjort tilgængelig for offentligheden i 1977



1 kommentar til “Syltede Jostabær”

  1. Salomon siger:

    Så lærte jeg det. Solstik kalder jeg disse bær som jeg bruger med stor fornøjelse, bl.a. også til et glimrende vodkaudtræk. Din opskrift ser god ud – den må jeg prøve til næste år.
    KH Salomon