Tærter med kartoffel og hytteost













Ingredienser til 4 tærter:

Dej:
150 g hvedemel
60 g smør
½ tsk. salt
3 spsk. koldt vand

Fyld:
150 g kartofler
25 g forårsløg
1 æg
75 g hytteost 1,5%
75 g reven emmentaler
Himmalayasalt – (blandingskrydderi)

Du gør sådan:
Mel og smør gnides sammen, samles med koldt vand. Dejen hældes ud på et meldrysset bord og rulles tyndt ud. Udstikkes til 4 store linseforme med en diameter på 12 cm. Smør formene (gøres nemt med flydende margarine), og fór dem med dejen.
Kartoflerne skrælles og rives groft. Forårsløget skæres i tynde skiver.
Osten rives fint. Alt dette blandes med hytteost og sammenrørt æg og smages til med Himmalayasalt.
Fordel fyldet i de 4 forme.
Bages ved 190 grader i 30 min. + 5 min. ved 250 grader

Spises som nybagt og anrettes med blandet salat.
Kan sagtens tages med på arbejdet som frokostret.

Note:
Himalayasalt indeholder krystalsalt, hvidløg, chili, citronskal, løg, sellerifrø og andre urter og grøntsager. Et krydderi, jeg er meget glad for.

 



Skriv en kommentar