Tomatsuppe med chili













Tomatsuppe med chili

Ingredienser:
1 rød chili
1 rød peberfrugt
1 fed hvidløg
1 glas (500 g) tomatpassata
1ds. hakkede tomater m. chili
½ l hønsebouillon
salt og peber

¼ dl cremefraiche 18 %

Du gør sådan:
Fjern kerner fra chili og peberfrugt.
Skær chili, peberfrugt og hvidløg i små stykker. Kom det i gryden sammen med tomatpassataen, dåsetomaterne og bouillon. Det hele bringes i kog og simrer ved svag varme under låg i 15 minutter.
Findel suppen med en stavblender til en konsistens som du kan lide. Kog op og smag til med salt og peber.
Suppen serveres rygende varm med en klat cremefraiche på toppen. Et lille grønt krydderurteblad som pynt giver den sidste finish.

Suppen er dejlig fyldig i sig selv; men der kan serveres et stykke flute eller evt. rugbrødschips dertil.
Rugbrødschips = tynde ristede skiver rugbrød, der er brækket i mindre stykker.

En suppe der gør sig godt både på en varm sommeraften og på en bidende kold vinterdag.



Comments are closed.